بیکینگ پودر یک ماده جادویی در هنر آشپزی است که از ترکیبات مختلفی به دست میآید. این مسأله موجب پخت بهتر و حجم بالاتر در دسرها و نانها میشود. اصطلاحاً به عنوان "پودر خمیرگی" هم شناخته میشود.
تاریخچه بیکینگ پودر به دهههای پایانی قرن نوزدهم باز میگردد. در آغاز، انسانها از سود اسید تارتاریک برای خمیر زنی استفاده میکردند. تا اینکه در دهه ۱۸۵۰، خلال سودای هیدروژن که امروزه به نام بیکینگ پودر شناخته میشود، توسط کمپانیهایی نظیر Royal Baking Powder Company تولید و بازاریابی شد. در بیکینگ پودر از ترکیب جوش شیرین و یک اسید ساخته میشود.
بزرگترین تولیدکنندگان بیکینگ پودر
تعداد زیادی از کشورها در سراسر جهان بیکینگ پودر تولید میکنند. برخی از این کشورها عبارتند از:
1. آمریکا : که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان بیکینگ پودر در جهان است.
2. انگلستان : با بازارهای پررونق برای محصولات خمیری و شیرینیپزی.
3. آلمان : با ترکیبات با کیفیت برای تولید محصولات خمیری.
4. کانادا : که نیز یک بازار قوی در زمینه مواد غذایی دارد.
5. ژاپن : با تاریخچهای خاص در مصرف مواد غذایی.
6. هند : با بازار بزرگ و تنوع مصرفی.
همچنین، بسیاری از دیگر کشورها همچون استرالیا، فرانسه، ایتالیا، چین و بسیاری از کشورهای دیگر در تولید بیکینگ پودر نقش دارند.
مواد و املاح موجود در بیکینگ پودر
بیکینگ پودر معمولاً شامل مواد و املاح زیر است:
1. سدیم بیکربنات (جوش شیرین) : برای افزایش حجم در دسرها و نانها.
2. اسید تاتاریک : که با سدیم بیکربنات واکنش داده و به عنوان عامل آرایشی و حجمدهنده عمل میکند.
3. نشاسته : برای جلوگیری از ترکیب زودپز و تثبیت ترکیبات.
4. فسفات کلسیم : برای افزایش استحکام ساختار خمیر.
5. مواد افزودنی : ممکن است شامل موادی مانند پودر ژلاتین یا کره برای افزودن به عنوان مواد مکمل باشد.
این مواد در ترکیبات متفاوت به کار میروند و باعث ایجاد حجم، نرمی، و سبکی در نانها و دسرها میشوند.
خواص و کاربرد بیکینگ پودر
1. افزایش حجم و حجیمیت : بیکینگ پودر با ترکیب سدیم بیکربنات و اسید تاتاریک باعث افزایش حجم خمیر میشود.
2. ترکیب و تثبیت خمیر : مواد مثل نشاسته و فسفات کلسیم در بیکینگ پودر به ترکیب خمیر کمک کرده و ساختار آن را تثبیت میکنند.
3. تنظیم اسیدیته : این محصول به تنظیم اسیدیته در خمیر کمک میکند که برخی از دسرها و نانها به درستی بپزند.
4. رفع بوی ناخوشایند : بیکینگ پودر علاوه بر اثرات حجمدهنده، به رفع بوهای ناخوشاین ناشی از ترکیبات مانند سیب زمینی میپردازد.
5. پخت نان و شیرینی : بیکینگ پودر به عنوان یک ماده حجمدهنده در نان و خوشبو کننده و نرم کننده در شیرینی مورد استفاده قرار میگیرد.
طبع بیکینگ پودر گرم است یا سرد ؟
در مورد طبع بیکینگ پودر اطلاعاتی در دسترس نیست اما از انجایی که ماده اصلی تشکیل دهنده آن جوش شیرین اسن به نظر میرسد طبعش همانند جوش شیرین باشد .طبع جوش شیرین در طب سنتی معمولاً گرم تلقی میشود. این طبع نشاندهنده تاثیر گرمکننده و تنظیمکننده بر بخشهایی از بدن است. با این حال، توصیف طبع میتواند بستگی به متخصص طب سنتی و منطقه جغرافیایی داشته باشد.
مضرات بیکینگ پودر
بطور کلی، بیکینگ پودر معمولاً برای افراد بدون مشکلات بهداشتی یا حساسیت به مواد موجود در آن ایمن است و مصرف آن بهطور معمول به مشکلی نمیانجامد. با این حال، برخی افراد ممکن است به دلیل وجود مواد خاص در بیکینگ پودر یا شرایط خاص بهداشتی، مصرف آن را محدود کنند یا از آن خودداری کنند. افراد زیر باید در مصرف آن مراقبت کنند:
1. حساسیت یا آلرژی : افرادی که به یکی از مواد موجود در بیکینگ پودر مانند سدیم بیکربنات یا اسید تاتاریک حساسیت دارند، باید از مصرف آن پرهیز کنند.
2. مشکلات گوارشی : افرادی که به مشکلات گوارشی مانند گوارش ناپذیری یا سوءجذب علاقهمند هستند، باید با پزشک خود مشورت کنند.
3. کنترل مصرف نمک : بیکینگ پودر شامل سدیم بیکربنات است که میتواند مقدار نمک مصرفی را افزایش دهد. افراد با مشکلات فشار خون باید مصرف نمک خود را کنترل کنند.
همیشه بهتر است پیش از تغییرات بزرگ در رژیم غذایی یا مصرف مکملها، با یک متخصص بهداشت و تغذیه یا پزشک مشورت کنید
گیله پز یک فروشگاه آنلاین است و تمام آنچه را کاربر از یک فضای آنلاين انتظار دارد بهخوبی برآورده میکند. کاربری آسان، پرداخت امن از درگاههای بانکی، نماد اعتماد الکترونیک، ضمانت بازگشت پول، امانتداری، پشتیبانی حرفهای برای راهنمایی و رفع مشکلات احتمالی. اعتماد با گیله پز آغاز میشود .