کاکائو یک محصول گیاهی است که از دانههای درخت کاکائو به دست میآید. کاکائو اصالتاً در منطقهٔ غرب آفریقا، به خصوص در کشورهایی مانند مالی و ساحل عاج، اولین بار کشف شد. این مناطق به عنوان میهن اصلی کاکائو شناخته میشوند، جایی که درختان کاکائو در آب و هوای گرم و مرطوب این مناطق رشد میکنند.تاریخچه کاکائو به قدمتهای باستانی باز میگردد، و در طول زمان، از دستهبندی به عنوان یک نوشیدنی لذیذ و مؤثر در صنعت شکلات و نوشیدنیهای داغ شهیر شده است.
بزرگترین تولید کنندگان کاکائو در جهان
1. ساحل عاج
بزرگترین تولید کنندهٔ کاکائو در جهان، با تولید بالغ بر 40% از کل میزان تولید جهانی.
2. غنا
این کشور نیز یکی از مهمترین تولیدکنندگان کاکائو با بازارهای بینالمللی قدرتمند.
3. اندونزی
کشوری که در آسیا قرار دارد و جزء تولیدکنندگان مهم جهان است.
4. نیجریه
با برخورداری از شرایط ایدهآل برای رشد کاکائو، نیجریه نیز به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان شناخته میشود.
5. برزیل
درختان کاکائو در بخشهایی از برزیل هم رشد میکنند و این کشور جزء بازارهای کلان تولیدکننده است.
6. مکزیک
این کشور با شرایط آب و هوایی خاص، مناطقی را برای کشت و تولید کاکائو فراهم کرده و به عنوان یک بازار مهم در صنعت شکلات و تولیدکنندهٔ مواد اولیه برای این صنعت شناخته میشود.
مواد و املاح موجود در کاکائو
1. کافئین
یک ماده محرک که در کاکائو به میزان معقول وجود دارد.
2. آناندامید (Anandamide)
یک ترکیب شیمیایی که مشابه مواد شادی و لذت آور مغز است.
3. فنیلاتیلآمین (Phenylethylamine)
یک آمین طبیعی که به عنوان یک محرک طبیعی و افزاینده حالت خوب شناخته میشود.
4. فلاوانوئیدها
آنتیاکسیدانهای موجود در کاکائو که میتوانند به سلامتی قلب کمک کنند.
5. تئوبرومین
یک ماده مشابه کافئین که موجودیت آن در کاکائو باعث ایجاد حالت آرامش و افزایش انرژی میشود.
6. ویتامین
کاکائو حاوی مقدار زیادی ویتامین های گروه B و E است
7. املاح معدنی
مواد معدنی موجود در کاکائو شامل : منیزیم، آهن، پتاسیم، فسفر، مس و روی است. این اجزا به عنوان یک النگوی غنیکنندهی تغذیه انسان برای حمایت از سلامت عمومی استفاده میشوند.
خواص و کاربردهای کاکائو
کاکائو به عنوان یک ماده غنی و خوشمزه، خصوصاً با فرآیند تبدیل به شکلات، دارای خصوصیات و کاربردهای زیادی است :
1. آنتیاکسیدانها
حاوی آنتیاکسیدانهای قوی که میتوانند در مقابله با آسیبهای اکسیداتیو در بدن کمک کنند.
2. افزایش انرژی
حاوی کافئین و تئوبرومین که موجب افزایش انرژی و حالت بیداری میشوند.
3. تأثیرات مثبت بر مزاج
حضور فنیلاتیلآمین میتواند تأثیرات مثبتی بر روحیه و حالت خوب فرد داشته باشد.
4. پشتیبانی از سلامت قلب
آنتیاکسیدانها و فلاوانوئیدها ممکن است به سلامت قلب کمک کنند.
5. سلامت پوست
ویتامینها و آنتیاکسیدانها در کاکائو ممکن است به سلامت و زیبایی پوست کمک کنند.
6. تأثیرات ضد استرس
مواد موجود در کاکائو ممکن است بر تقویت سیستم عصبی و کاهش استرس تأثیر بگذارند.
7. استفاده در صنعت شکلات و نوشیدنیها
کاربرد گسترده در تولید شکلات و نوشیدنیهای گرم مانند شکلات گرم و کاکائو.
دستور ساخت شکلات با کاکائو
برای تهیه شکلات با استفاده از کاکائو، میتوانید از روش زیر استفاده کنید:
مواد لازم :
- کاکائو پودر (بدون شکر): یک پیمانه
- روغن نارگیل یا کره: 1/4 تا 1/2 پیمانه
- عسل یا شکر: 1/4 تا 1/2 پیمانه
- وانیل (اختیاری): چند قطره
- مواد افزودنی مثل خرما، میوه خشک و ... (اختیاری)
طرز تهیه :
1. در یک ظرف مناسب، کاکائو پودر را با روغن نارگیل یا کره به هم بزنید تا مخلوط یکدست شود.
2. به تدریج عسل یا شکر را به مواد مذکور اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید. مقدار شیرینی بر اساس ترجیح شماست.
3. اگر دوست دارید، وانیل یا مواد افزودنی دیگر را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم زنید.
4. مخلوط را در قالبهای شکلات یا قالبهای سیلیکونی ریخته و صاف کنید.
5. قالب را در یخچال بگذارید تا شکلات سفت شود. زمان لازم برای یخچال بسته به ضخامت شکلات است.
6. بعد از سفت شدن، شکلاتها را از قالب خارج کرده و آماده به مصرف هستند.
موارد و مقادیر میتوانند بر اساس ترجیحات شما متغیر باشند.
طبع کاکائو گرم است یا سرد ؟
طبع کاکائو به طور عام گرم است. این به معنای آن است که در طب سنتی، معمولاً به عنوان یک ماده گرمکننده شناخته میشود. این ویژگی به خصوص به عنوان یک مشخصهٔ فیزیکی در نظام طب سنتی به کار میرود و نشاندهندهٔ تأثیر گرمی آن بر بدن است.
مضرات کاکائو
کاکائو به طور عام برای اکثر افراد بدون مشکلات جدی بهداشتی ایمن است. با این حال، برخی افراد ممکن است به دلیل ویژگیهای خاص بدن یا شرایط بهداشتی خود، نیاز به محدودیت مصرف کاکائو داشته باشند. این شامل موارد زیر میشود :
1. حساسیت به کافئین
افراد حساس به کافئین که در کاکائو وجود دارد، ممکن است از مصرف زیاد آن خودداری کنند.
2. مشکلات گوارشی
برخی افراد ممکن است به دلیل مشکلات گوارشی یا مشکلات معده از مصرف کاکائو خودداری کنند.
3. حساسیت به شکلات
افرادی که حساسیت یا آلرژی به شکلات دارند، باید از مصرف کاکائو خودداری کنند.
4. مشکلات قلبی
برخی افراد با مشکلات قلبی یا فشار خون بالا ممکن است نیاز به کنترل مصرف کاکائو داشته باشند.
قبل از افزودن کاکائو به رژیم غذایی خود یا در صورت وجود مشکلات بهداشتی خاص، مشاوره با پزشک مناسب و تخصصی توصیه میشود.
فروشگاه : تهران ،پرند، فاز ۲، ضلع جنوبی پارک فدک، خیابان آفتاب، جنب جانبو، فروشگاه گیله پز
تلفن تماس : 09334682592
پست الکترونیکی ما : gilepaz20@gmail.com
گیله پز یک فروشگاه آنلاین است و تمام آنچه را کاربر از یک فضای آنلاين انتظار دارد بهخوبی برآورده میکند. کاربری آسان، پرداخت امن از درگاههای بانکی، نماد اعتماد الکترونیک، ضمانت بازگشت پول، امانتداری، پشتیبانی حرفهای برای راهنمایی و رفع مشکلات احتمالی. اعتماد با گیله پز آغاز میشود .