انجیر یکی از میوههای قدیمی و پرخاصیت است که درخت آن بومی مناطق آسیای غربی و مدیترانهای است. این میوه شیرین و خوشمزه علاوه بر طعم لذیذ، خواص زیادی دارد و در انواع دسرها، مرباها، خوراکیها و حتی داروهای طبیعی استفاده میشود. انجیر خشک یا تازه در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماریها توصیه میشود.
ارزش غذایی انجیر (در هر 100 گرم انجیر تازه)
کالری : 74 کیلوکالری
کربوهیدرات : 19 گرم
قند طبیعی : 16 گرم
فیبر : 2.4 گرم
پروتئین : 0.8 گرم
چربی : 0.2 گرم
ویتامین C : یک و نیم میلیگرم
ویتامینهای B: B6 و B1
مواد معدنی : پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم
آنتیاکسیدانها : پلیفنولها، فلاونوئیدها، و بتاکاروتن
خواص و فواید انجیر
1. تقویت سیستم گوارش
انجیر به دلیل محتوای فیبر بالا به بهبود هضم غذا، جلوگیری از یبوست و بهبود عملکرد رودهها کمک میکند.
2. تنظیم قند خون
انجیر دارای قند طبیعی است و مصرف آن به تنظیم سطح قند خون کمک میکند، به ویژه برای افراد دیابتی.
3. بهبود سلامت قلب
انجیر غنی از پتاسیم است که به تنظیم فشار خون و حفظ سلامت قلب کمک میکند. همچنین فیبر موجود در آن باعث کاهش سطح کلسترول بد خون (LDL) میشود.
4. تقویت استخوانها
کلسیم و منیزیم موجود در انجیر به تقویت استخوانها و جلوگیری از مشکلات استخوانی مانند پوکی استخوان کمک میکند.
5. ضد التهاب و آنتیاکسیدان
انجیر به دلیل داشتن آنتیاکسیدانهای فراوان، به کاهش التهابات در بدن و محافظت از سلولها در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکند.
6. تقویت سیستم ایمنی بدن
انجیر دارای ویتامین C و دیگر ترکیبات مغذی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند و بدن را در برابر بیماریها مقاومتر میسازند.
مناطق تولید انجیر
1. ایران – استانهای فارس، کرمان، بوشهر و خراسان جنوبی
2. ترکیه – یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انجیر در جهان
3. مصر و سوریه – تولید انجیر خشک و تازه
4. ایتالیا و اسپانیا – تولید انجیر بهصورت تجاری برای صادرات
5. ایالات متحده (کالیفرنیا) – تولید صنعتی انجیر خشک و مربا
طرز تهیه مربای انجیر خانگی
مواد لازم:
انجیر تازه: 1 کیلوگرم
شکر: 800 گرم (یا بسته به ذائقه)
آب: 1.5 پیمانه
آبلیمو تازه: 1 قاشق غذاخوری
گلاب یا وانیل (اختیاری)
مراحل تهیه:
1. شستوشو و آمادهسازی انجیر
انجیرها را خوب بشویید و قسمت دم آنها را جدا کنید. میتوانید انجیرها را نصف یا بهصورت کامل استفاده کنید.
2. آمادهسازی شربت
شکر را با آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شربت غلیظی درست شود.
3. پخت انجیرها
انجیرها را به شربت اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت 1 ساعت روی حرارت ملایم بپزد و شربت غلیظ شود.
4. افزودن آبلیمو
در پایان پخت، آبلیمو را اضافه کنید تا مربا خوشطعم و شفافتر شود. در صورت تمایل میتوانید کمی گلاب یا وانیل برای عطر بیشتر به مربا اضافه کنید.
5. سرد کردن و نگهداری
پس از پختن مربا و خنک شدن، آن را در شیشههای تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
طبع انجیر و مصلحات آن
در طب سنتی، طبع انجیر گرم و خشک است.
مصلحات مناسب :
برای افرادی که طبع گرم دارند، انجیر میتواند با مصلحات مانند دارچین، گلاب، یا هل مصرف شود.
برای سردمزاجها، انجیر بهصورت مربا یا همراه با عسل میتواند تعادل ایجاد کند.
در فصول سرد، مصرف مربای انجیر بسیار مفید است، زیرا به تنظیم حرارت بدن کمک میکند.
فروشگاه : تهران ،پرند، فاز ۲، ضلع جنوبی پارک فدک، خیابان آفتاب، جنب جانبو، فروشگاه گیله پز
تلفن تماس : 09334682592
پست الکترونیکی ما : gilepaz20@gmail.com
گیله پز یک فروشگاه آنلاین است و تمام آنچه را کاربر از یک فضای آنلاين انتظار دارد بهخوبی برآورده میکند. کاربری آسان، پرداخت امن از درگاههای بانکی، نماد اعتماد الکترونیک، ضمانت بازگشت پول، امانتداری، پشتیبانی حرفهای برای راهنمایی و رفع مشکلات احتمالی. اعتماد با گیله پز آغاز میشود .